Intro-birds

För beställning av bilder:
utefoto@hotmail.com
070-522 91 53

Fåglar - Birds

Fåglar är tacksamma att ta bilder av då de finns nästan överallt. Genom åren har det blivit många fågelbilder både på hemmaplan och när jag har befunnit mig på resande fot. Det fina med fåglar är att man med relativt enkla medel kan ta bra bilder hemma i sin egen trädgård om man vill och att man med lite tålamod kan komma dem ganska nära. Dessutom så är de ju fantastiskt vackra och gör sig bra på bild. Vårens tjäder och orrspel är för mig några av årets verkliga höjdpunkter och stämningen på en orrmyr eller i ett tjädergömsle en frostig vårmorgon när solen går upp är svårslagen. Om man ska nämna några personliga favoriter bland fåglarna så måste det bli de stora rovfåglarna och då framför allt örnar och ugglor. Fåglarna sysselsätter mig också på annat sätt genom att jag vintertid är en av de entusiaster som stödutfodrar kungsörn vid vår fotoklubbs gömsle och att jag deltar i ett holkprojekt med syfte att gynna slagugglan i våra trakter. Det innebär allt från att snickra och sätta upp holkar till att syna dessa på våren och att vara behjälplig vid ringmärkning av ungarna.