Intro-landscape

För beställning av bilder:
utefoto@hotmail.com
070-522 91 53

Landskap - Landscapes

Landskapsfotografering är en konstform i sig och jag kan inte säga att jag behärskar den. Teoretiskt sett vet jag hur man gör men jag finner sällan inspirationen och saknar tålamodet för att hitta de rätta stämningarna och vinklarna. Det faller sig dock så att ibland när man är ute på resa eller i skogarna hemmavid så råkar man att snubbla över en del särskilt vackra motiv och då kan inte ens jag låta bli att ta några bilder, även om de blir mer av dokumentär art än konstnärlig. En landskapsbild behöver inte alltid vara vidsträckta vyer och storslagna landskap likt de bilder jag har tagit i Alaska och på Svalbard. Det kan också vara en bild av ”det lilla landskapet”, en detalj inne i en mörk skog eller längs en liten bäck. Avgörande för om bilden är bra eller dålig tycker jag dock alltid att ljuset är. Lyckas man med ljuset och att få djup i bilden så blir det i alla fall i något avseende alltid intressant. Bilderna ni ser här är några av mina mest lyckade försök snarare än bilder som kan konkurrera med dem som verkligare behärskar konstformen.