Tommy Johansson

Naturfotograf från de Värmländska skogarna

tommyj

Jag är en ung man med en lysande framtid bakom mig, sprungen ur den värmländska myllan med en skvätt finnblod i mig som de flesta andra som härstammar från trakten. Jag lägger i stort sett hela min fritid på naturfotografering. Intresset har fört mig till både Borneos regnskogar, Östafrikas savanner, Svalbards packis och Alaskas storslagna vidder.

På senare år har jag dock mer och mer börjat upptäcka att det egentligen är naturen här hemma i norden som berör mig mest. Det är här jag känner mig hemma - i det Värmländska impedimenthelvetet! Jag har också enskilda firman UteFoto som jag driver på min starkt begränsade fritid. Mest pga att jag lyckas att sälja en bild eller ett reportage ibland och är alldeles för feg för att låta bli att deklarera för detta. Det är dock inget som "gifver bröd på bordet" utan snarare ett sätt att minska förlusterna av en dyr hobby. Som person kanske många uppfattar mig som äventyrslysten och orädd, men det vill jag påstå är fel. Däremot så är jag nyfiken på att lära mig mer om de sammanhang som styr naturen runt omkring oss och att vara ute och uppleva nya saker själv.

Min åsikt är att egna erfarenheter och upplevelser slår teoretisk kunskap med hästlängder och kombinerar man båda så är det oslagbart! Jag försöker också att förverkliga de drömmar jag har och lever efter devisen att man dör bara en gång men leva ska man göra varje dag.

Tommy1
Tommy2
Tommy3